A Csodacsalival mindig jól jár!
Legfrisseb hírek, túrák
2017-es Engedélyek (államijegy+tagsági) területi jegyek kiválthatók!
Napijegyek, Engedélyek
Boltunk a
Nagybudapesti Horgászok Egyesületének
területi megbízottja.
Engedélyét is megújíthatja nálunk!

http://www.nagybudapesti.hu/tagdij.html 

Kategóriák
Akció

MédiapartnerünkÜdvözöljük a Csodacsali weboldalán!
Áruházunkban jelenleg 1932 termék közül válogathat.

Energo Team DX Kevlar feeder 360

A nagyításhoz kattints a képre
A nagyításhoz kattintson a képre

A DX kevlár anyag sokaknak hangzik ismerősen. Akik szerették, Ők az alábbiak miatt tették mindezt:

A horgászbot anyaga kiváló minőségű, nagy tisztaságú carbon. Erre került egy olyan keresztszálas erősítés, ami igazán egyedivé teszi a horgászbotot. A keresztszál anyaga pedig nem más, mint a kevlár. A kevlár egy nagy szakítószilárdságú, de könnyen kezelhető anyag. A horgászbot készítésben a legfőbb szerepe: A horgászbotra hat egy erő (dobás, fárasztás), ennek az erőnek az ellenkező oldalán a botban egy hosszanti húzó erő alakul ki, miközben a legnagyobb terhelés ponton a horgászbot kör keresztmetszete oválissá változik, és itt szokott bekövetkezni a törés. Ennek a hosszanti húzóerőnek tartanak ellent a kevlár szálak és így az oválissá válás mértéke is csökken...az eredmény nagyobb terhelhetőség, ép horgászbot.
Ideális dobósúlya valahol 100 gramm körül alakul, ezzel már akár a 360-as változattal is dobhatunk 100 méter környékére. Igényes parafa nyél került a botra, ami amellett, hogy esztétikus, tökéletes fogást is biztosít. 3 db rezgőspicc van a bothoz, 1-2-3 unciásak.
A keverő gyűrű mérete 30 mm, így nem feltétlen kell hatalmas orsókat rátennünk a megfelelő dobástávolság eléréséhez. Gyűrűi nagyobb részt kéttalpasok, viszont extra erősek, még kézzel is nehéz elhajlítani őket.
Fárasztás során jól viselkedik, de ilyenkor is szereti a nagyobb terhelést, 5 kg feletti halak esetében „él" igazán.
Kifejezetten ajánljuk folyóvízre, gerincessége miatt, de kisebb nagyobb bányatavakon, természetes vizeken is kitűnően működik. Megfelelő horgásztudással és szerencsével, a hazai békéshalak között nincs ellenfele!

Természetesen a népszerű parafa nyél is jelentős változáson ment keresztül az idők során. Erre a botra tökéletes ívre esztergált portugál parafa nyél került, mely ergonómikus kialakításának köszönhetően kényelmes használatot biztosít és extravagáns, kecses megjelenést kölcsönöz a botnak.


A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.


A úgynevezett SIC (szilícium-karbid) gyűrűk eleinte kizárólag a felsőkategóriás botok sajátjai voltak. Mára a technológia fejlődésével széles körben alkalmazzák. Kimagasló kopásállóságának és viszonylag kis súlyának köszönhetően a botgyártók egyik kedvelt gyűrűtípusává vált.

 

Hossz: 3,60 m
Tagok: 3+3 rezgőspicc (erős, közepes, lágy)
Anyaga: IM8 DX kevlar
Dobósúly: 100g (heavy) 
Gyűrűk: Sic
Nyél: Parafa
Orsótartó: csavaros
Szállítási hossz: 130 cm
Tömeg: 360 g

Termék ára: 21.990 Ft helyett: 13.990 Ft, Cikkszám: 1060 Jelenleg a termék nem kapható!
Tegye fel kérdését a termékről

Vissza

Ajánljuk további termékeinket

Nyitvatartás
HÉTFŐ: 08:00 - 17:00
KEDD: 08:00 - 17:00
SZERDA: 08:00 - 17:00
CSÜTÖRTÖK: 08:00 - 17:00
PÉNTEK: 08:00 - 17:00
SZOMBAT: 08:00 - 13:00
VASÁRNAP: 
ZÁRVA
Újdonságok
Szállítás
Megrendelésenként
a szállítás díja GLS futárral:
1490 Ft

30000 Ft feletti rendelésnél
Ingyen szállítjuk a csomagját!

Vagy!
Vegye át rendelését
széles kínálattal rendelkező
boltunkban!

Számláló
eXTReMe Tracker